Akciğer Kanseri, kanserden ölümlerin en sık sebebi olarak bilinmektedir. Her yıl dünyada yaklaşık 2 milyon kişiye yeni akciğer kanseri tanısı konurken bir o kadar kişide bu hastalıktan vefat etmektedir. Hastalığın bu kadar ölümcül olmasının sebebi hastalık ileri evreye geldiğinde hastalık semptomları başlamasıdır.
Erken evre (Evre 1-2) akciğer kanserinde cerrahi tedavinin başarısı oldukça yüksektir. Bu yüzden erken tanı tüm kanserlerde olduğu gibi akciğer kanserinde de önemlidir. Öncelikle akciğer kanseri yapılacak hastalarda tüm vücut taraması yapılması (PET/CT tetkiki) ve sonrasında lenf nodu değerlendirmesi (EBUS, Mediastinoskopi..) oldukça önemlidir.
Akciğer kanseri cerrahi tedavisi açık cerrahi (torakotomi), kapalı yöntem (videotorakoskopi-VATS) ile yapılabilmektedir. Yapılan cerrahide amaç hastalıklı akciğer bölgesini anatomik olarak çıkarmaktır (lobektomi, pnömonektomi, segmentektomi). Bu amaliyat büyüklüğünün kararı hastanın durumu, tümörün yeri ve boyutuna bağlı olarak değişebilmektedir.
Videotorakoskopik, kapalı, kamera yardımlı yöntemde hastanın yanında kaburgaların arasında 3-4 cmlik kesi ile yapılan ameliyatlardır. Fazla kas kesilip kaburga gerginliği oluşturulmadığı için iyileşme daha hızlı olmakta, hastalarınız daha hızlı taburcu olmakta, kol fonksiyonları daha hızlı yerine gelmekte, ağrı durumu açık cerrahiye oranla oldukça az olmaktadır. Bu sebeple kanser cerrahisi prensiblerine uygun yapılan Videotorakoskopik cerrahiler son dönemde önerilen cerrahiler olmaktadır.
Kliniğimizde tüm akciğer kanseri olgularına önce evreleme ve tanı yapılmakta, sonrasında cerrahiye uygun görülen hastaların ameliyatları mümkünse videotorakoskopik olarak yapılmaktadır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.